PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ

'Uvođenje poreza na kamate na štednju bilo je za očekivati'

24.04.2014 u 19:53

Bionic
Reading

Za predsjednika Ivu Josipovića današnja najava Vlade o uvođenju poreza na kamate na štednju od 1. siječnja sljedeće godine bila je za očekivati jer je, kako je rekao, 'svima poznato kako izgleda europski sustav'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji poslijepodne boravi u Puli, rekao je novinarima komentirajući Vladinu najavu o tom porezu kako je dobro, kad se već mora uvesti jedan takav porez, 'da se on uvodi prije kako bi svima bila jasna pravila igre, da ljudi znaju što ih u konačnici čeka'.

Na pitanje što će on s kamatom na svoju štednju odgovorio je da će na nju platiti porez. Predsjednik Josipović nije htio komentirati navodni slučaj s ministrom Željkom Jovanovićem u vezi s pogodovanjem riječkom Sveučilištu prilikom dodjele novca iz EU fondova hrvatskim sveučilištima, ističući kako u cijeloj toj priči ne vidi nikakav slučaj.

'U svemu tome ne vidim nikakav slučaj. Pročitao sam tekst u novinama, ali imam premalo informacija da bih o tome bilo što govorio', poručio je.

Komentirajući danas ponovno izjavu premijera Milanovića da 'nikada ne bi bio predsjednik jer predsjednik ne mora govoriti istinu', predsjednik Josipović je ponovio kako je on 'zagovornik etike po kojoj svaka javna osoba, a i privatna, mora govoriti istinu'.

'Riječ je o nespretnoj izjavi koju nisam doživio, poput nekih komentatora, kao sukob i napad. Mediji vole i traže sukobe između ostalog i zbog tiraže, ali u ovom slučaju toga nema', ocijenio je predsjednik Josipović te izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom s istarskim županom Valterom Flegom i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem na kojem su, kako je rekao, među ostalim raspravljali i o multikulturalnosti u Istri.

'Kao što je poznato, Istra je uzor i primjer svima kako se može živjeti zajedno u punoj toleranciji i razumijevanju', zaključio je predsjednik Josipović.