PISMO ISPRIKE

Matković se ispričao Jasni Paro i opleo po Radmanu

03.04.2014 u 15:22

Bionic
Reading

Damir Matković, smijenjeni dopisnik HRT-a javno se ispričao kolegici Jasni Paro jer je spomenuo u pismu, kojeg se jučer dokopao tportal.hr, za koje tvrdi da nije trebalo postati javno

'Javno se ispričavam kolegici Jasni Paro što sam je, stilskom nespretnošću, stavio u kontekst koji se možda može tumačiti i tako kao da sam je izjednačio s glavnim likom smutnje u tragikomediji o Dopisništvu HRT-a u Bruxellesu.

Naravno da mi to nikako nije bila namjera, jer ja dobro znam da se Jasna Paro i glavni briselski lik ni u čemu ne poklapaju. Ali šteta je, nažalost, počinjena. Budući da sam upravo ja, nespretnim perom, uzrok mnogih pa i bolnih neugodnosti koje sada, zbog tog odlomka u internom pismu (koje nikada nije trebalo postati javno), doživljava moja draga kolegica Jasna Paro, javno joj se ispričavam zbog tog nemilog previda i javno obećavam da je više nikada, pa ni u internim komunikacijama, neću dovoditi u vezu s osobom koja se s njom ni po čemu ne može uspoređivati.

Izlazi da su mi, nakon samo 13 dopisničkih dana u Bruxellesu, počele izmicati nijanse materinjeg jezika. Sreća je u nesreći, dakle, što mi je ekspresnom smjenom s dopisničkog mjesta glavni ravnatelj HRT-a velikodušno omogućio da materinji jezik dalje vježbam i razvijam u domovini, daleko od frankofonskog Bruxellesa', zaključuje Matković u pismu.