KOŠARICA PRIVATNICIMA

Ostojić odustao i od 'outsourcinga' u zdravstvu

19.03.2014 u 14:28

Bionic
Reading

U intervjuu 'U četiri oka' Media servisa ministar zdravlja Rajko Ostojić, govorio je o ključnim novinama koje donosi masterplan bolnicaPacijent je u fokusu, ističe Ostojić. Rekao je i da ne strahuje od tužbi, na otpore je spreman, ali nema odustajanja. Otkrio je i da pacijenti ne moraju strahovati od amerikanizacije zdravstvenog sustava, a tzv.outsourcinga u zdravstvu neće biti, potvrdio je Ostojić

'Zakomplicira se slučaj u Bjelovaru i Sisku, nema razmišljanja, u bolnicu se ide dalje u Dubravu. To je potpuno jasno, logički i jednostavno. Bit će otpora, razumijem otpore ali dosta je bila feuda, svatko hoće svoj odjel, svoju kliniku, svoj zavod. Živimo u 21. stoljeću, živimo u vremenu dnevnih bolnica i moramo shvatiti da smo mi ovdje prvenstveno radi naših građana i pacijenata. Apsolutno, nema straha od privatizacije zdravstva. Ekskluziva za vas, definitivno nam outsourcing nije prioritet. Outsourcing u zdravstvu je definitivno stavljen 'ad acta'. Prije nekoliko dana na sastanku koordinacije ministara smo donijeli tu odluku. Ona ima svoje potpuno značenje. Dakle, u outsourcing u zdravstvu, za sada, to znači za sljedeće dvije godine, definitivno se ne ide', rekao je Ostojić u eksluzivnom intervjuu Media servisu.


Ministar zdravlja između ostalog je komentirao i poskupljenje zdravstvenih usluga. 'Danas je pregled specijaliste interniste nekih 40-ak kuna. DTS je podcijenjen. Mi to već ispravljamo. Već smo podignuli DTS za osam posto za internističke djelatnosti, 15 posto za kirurške djelatnosti. Pokušavamo ispravljati nepravdu. To je realnost. Moramo cijeniti rad naših sjajnih zdravstvenih profesionalaca, sestara, liječnika i tehničara kojima se ja zahvaljujem na njihovom radu i klanjam njihovim svakodnevnim naporima. Napokon moraju dobiti realnu cijenu usluga', istaknuo je Ostojić.