Hrvatska ČETIRI MJESECA ZATOČENIŠTVA

Oslobođeni hrvatski pomorac stiže kući

Riječki pomorac Davor Giacconi (25), koji je zajedno s ostalim članovima posade tegljača 'Buccaneera' nakon četiri mjeseca zatočeništva u Somaliji oslobođen u nedjelju navečer, stigao je u četvrtak navečer u Rim, doznaje se iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u petak (MVPEI)

RIM/RIJEKA - Tijekom prijepodneva Giacconi, njegov otac i djevojka, koji su ga dočekali u Rimu, otputovali su zrakoplovom prema Trstu, odakle će se automobilom vratiti u Hrvatsku.

"Buccaneer", brod u vlasništvu talijanske pomorske tvrtke Micoperi Marine Contractors iz Ravenne, otet je u somalskim vodama 11. travnja.

Na njemu se nalazilo 16 članova posade - deset Talijana, pet Rumunja i Giacconi , 25-godišnji Riječanin, koji je na brodu radio kao električar, a na brod se ukrcao u Veneciji.

Tvrtka Micoperi Marine Contractors priopćila je u nedjelju da brod nije oslobođen kao rezultat vojne akcije niti da je za njega plaćena otkupnina.

Međutim, gusari tvrde da su dobili 4 miljuna američkih dolara i da su nakon toga oslobodili brod.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković zahvalio je u međuvremenu šefu talijanske diplomacije Francu Frattiniju na njegovu osobnom angažmanu za oslobađanje "Buccaneera" kao i na pomoći koju su u pozitivnom razrješenju ove situacije pružale talijanske vlasti i nadležne službe, priopćio je u ponedjeljak.

Giacconi , kao i ostali članovi posade, oslobođeni su u dobrom stanju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još