KOLEGE 'OPRALI' LABURISTE

'Stvarati lakrdiju od teških života, to je nedopustivo'

20.02.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Posebnu pozornost saborskih zastupnika i javnosti izazvali su jutros Hrvatski laburisti koji su u sabornicu ušetali s gaćama na štapu. Tako su povodom Svjetskog dana socijalne pravde htjeli upozoriti na težak život građana, no njihovi kolege iz drugih političkih stranaka njihov performans i nisu baš dobro prihvatili

Znate kako je u Saboru. Nekad je retorička figura i performans puno važniji od onoga što kažete. Laburisti izazivaju pozornost, pa vidite da su uspjeli da vi mene sada o tome pitate. Međutim, vlada si ne može kao oporba dopustiti performanse, nego radi da bi ljudima bilo bolje', kratko je komentirao ministar obrta Gordan Maras.

Laburisti podršku nisu dobili ni od HDSSB-a, iako je njihov sada već bivši saborski zastupnik Zoran Vinković, svojedobno isto koristio rekvizite (voće i povrće) kako bi ukazao na tešku situaciju u hrvatskoj poljoprivredi.

'Ovakve poteze u Saboru mi uopće ne podržavamo, mislim da je građanima dosta toga. Ti neki populistički potezi... i stvarati lakrdiju od teških života, to je nedopustivo. Treba stati s time i konkretnim potezima i mjerama pomoći ljudima', komentirao je potez laburista HDSSB-ov Josip Salapić.

Pritom nije poštedio ni aktualnu vlast. 'Mislim da su svi građani u teškoj situaciji, no Hrvatska se ovom nesposobnom Vladom ne može izvući iz krize. Nešto bi Milanović trebao naučiti od pokojnog Ivice Račana koji se, kada je vidio da koalicija ne ide, povukao i raspisao nove izbore. Teško je i nije vrijeme za lakrdiju u Saboru, vrijeme je da politika služi građanima', rekao je Salapić.

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor na svom je Twitteru laburistima zamjerila to što su izvjesili samo muške gaće, a ne ženske, no novinarima je kasnije rekla da performans laburista ima uporišta u teškom životu građana.

'Moj komentar je bila mala šala u gorkoj stvarnosti. Situacija je sasvim sigurno iznimno teška i ovo će biti jedna od najtežih godina, prije svega zbog velikog deficita, zbog toga što je pred nama rebalans čije konture ne vidimo i čije konture nisu ugrađene', rekla je Kosor dodavši da nisu bitni performansi, nego da se sve političke snage u teškoj situaciji barem oko nečega pokušaju dogovoriti.