KOSOR ODGOVARA RUDOLFU

'Neću iznijeti ni jedan detalj razgovora!'

07.08.2009 u 15:04

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor odbacila je danas zahtjev akademika Davorina Rudolfa da javnost obavijesti o osnovama na kojima počiva načelan dogovor sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom oko rješavanja graničnih pitanja sa Slovenijom i deblokade hrvatskih pristupnih pregovora, podsjetivši da su dvije strane na prošlotjednom sastanku dogovorile kako s detaljima dogovora neće izlaziti u javnost prije jeseni

ZAGREB - 'Kao predsjednica Vlade Republike Hrvatske ponovno podsjećam da su se obje strane na prošlotjednom sastanku suglasile da se o detaljima dogovora ne izlazi u javnost. U tom kontekstu odbacujem i sve dosadašnje medijske špekulacije vezane za temu tog razgovora.

Još jednom podsjećam kako smo dogovorili okvirni plan prema kojem bi se rješenje uskladilo do jeseni. Kada za to dođe vrijeme, a uz suglasnost obiju strana, s konačnim detaljima dogovora bit će upoznate sve parlamentarne stranke i cjelokupna hrvatska javnost.

Pritom još jednom napominjem kako ću ja osobno i Vlada Republike Hrvatske u traženju kompromisnog rješenja, kao i do sada, voditi računa o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.

Bez obzira na različite zahtjeve, špekulacije i manipulacije činjenicama, čvrsto ću se držati dogovora sa zajedničkog sastanka s premijerom Pahorom, te u tom smislu neću iznositi ni jedan detalj tog razgovora, jer mi je u interesu postizanje dogovora i deblokada pregovora s Europskom unijom', stoji u priopćenju Vlade.