Hrvatska SLADAK ŽIVOT IZA REŠETAKA

Zatvorenici u Lepoglavi orgijaju s prostitutkama

  • Autor: tportal.hr
  • 29.11.2008 7:57:14
  • 19.11.2008 11:00:00

Tjednik Globus došao je do informacija da se u najvećoj hrvatskoj kaznionici organiziraju orgije u kojima sudjeluju prostitutke, zatvorenici, pa čak i čuvari

Svoje tvrdnje o orgijama zatvorenici su potkrijepili fotografijama snimljenima mobitelima, koji su u zatvoru inače zabranjeni. To dokazuje da je u Lepoglavi za određenu svotu sve moguće: prostitutke, mobiteli, droga.

Loše upravljanje zatvorskim sustavom dokazala je i smjena ravnatelja uprave za zatvorski sustav Ivana Damjanovića.

No najveći problem je liberalan režim prema opasnim kriminalcima, koji dobivaju godišnje odmore i slobodne vikende. Proteklih je godina zabilježen velik broj slučajeva bjegova iz poluotvorenog odjela zatvora, piše Jutarnji list.

Zatvorenik Anđelko Ignac nije se vratio s prekida odsluženja kazne potkraj 2007. te je za njim raspisana tjeralica. Nakon povratka u kaznionicu smješten je u samicu, a već 30. svibnja 2008. ponovno je prebačen na poluotvoreni odjel unatoč protivljenju stručnog tima. 4. lipnja ponovno je pobjegao. Policija ga je nakon dva dana uhitila. Smješten je u samicu, a kasnije prebačen u drugi zatvor. Njegov bijeg je zataškan.

Na poluotvorenim odjelima Lepoglave od ukupno 112 zatvorenika i danas, nakon smjene Damjanovića, boravi 20-ak njih koji ne ispunjavaju uvjete za blaži oblik izdržavanja kazne.

Postoji također sumnja da se u kaznionici odvija i drugi nezakoniti posao - da se privatna vozila popravljaju na teret državnog proračuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr