PRVI PUT U JAVNOSTI

Novi izgled predsjednika Josipovića nakon sporne operacije

17.01.2014 u 09:58

Bionic
Reading

Nakon što je prije više od deset dana bio podvrgnut operaciji podizanja kapka, predsjednik Ivo Josipović prvi se put nakon operacije pojavio u javnosti

Iako se još vide tragovi zahvata, Josipović se pojavio jučer na otvaranju izložbe 'Likovna baština obitelji Pejačević' u Umjetničkom paviljonu. U isto vrijeme Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa propituje angažman poznatog njemačkog plastičnog kirurga dr. Milomira Ninkovića. On je kao Josipovićev prijatelj rukovodio operacijom koja je na teret HZZO-a izvedena u KBC-u Rebro u Zagrebu.

Njegov prijateljski angažman bio je besplatan, a iz bolnice su isticali kako Ninković otprije s njima surađuje te kako operacija Josipovićevog oka nije prva na kojoj je njemački kirurg bio. Ta je činjenica izazvala reakciju i hrvatskih plastičnih kirurga koji su ogorčeni jer je Josipović 'uvezao' stručnjaka kraj desetine hrvatskih. Uz to, operacija čija je tržišna vrijednost prema nekim podacima 15 tisuća kuna, prelazi maksimalni iznos poklona koje predsjednik smije dobivati, a to je do 500 kuna.