NORMALIZIRAN PROMET

Nagibnim vlakom za Split krenulo 96 ljudi

03.08.2009 u 10:07

Bionic
Reading

Hrvatske željeznice izvijestile su da je sinoć, nakon 9 dana, ponovno otvorena pruga Zagreb-Split na dionici između Perkovića i Splita za teretni promet, dok su danas u 6 sati prugom počeli voziti i putnički vlakovi

ZAGREB - Prvi nagibni vlak iz Zagreba krenuo je u 6,50 sati, a u njemu je 96 putnika, uglavnom stranaca, koji nisu ni čuli za nesreću.

'Apsolutno se ne bojim. U djetinjstvu sam se uvijek vozio željeznicama. Drage su mi i sigurne', rekao je predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zoran Popovac, piše 24sata. Strojovođa vlaka je Ivan Ščurić, koji vozi vlakove već 22 godine.

Drugi nagibni vlak kreće u 11 sati, a treći u 15,22 sata. Obzirom na to da u Splitu nema rezervne kompozicije vlaka, putnici prvog i drugog jutarnjeg nagibnog vlaka iz Splita u 7,38 sati i 10,54 sati, bit će još prevezeni autobusima na cijeloj relaciji, dok će putnici trećeg nagibnog vlaka iz Splita u 15,10 sati putovati ponovno vlakom na cijeloj relaciji.

Također, svi noćni vlakovi iz Zagreba i Splita od danas navečer vozit će na cijeloj relaciji bez presjedanja putnika na autobuse, a ponovno će biti moguće koristiti vagone za spavanje kao i uslugu prijevoza automobila vlakom na relaciji Zagreb - Split - Zagreb.

IZ HŽ-a upućuju ispriku svim putnicima koji su imali poteškoća na putovanju zadnjih dana i zahvaljuju za strpljivost i razumijevanje. Podsjećaju da je jučer oko podne u Rudinama, s mjesta nesreće, odvezen i drugi dio nagibnoga vlaka te je očišćen i popravljen oštećeni kolosjek.

Pruga Zagreb-Split bila je zatvorena za promet od 24. srpnja i tragične nesreće u Rudinama gdje je vlak iskočio iz tračnica pri čemu je poginulo šest putnika, a ranjeno 55.