AMNEZIJA

Strojovođa vlaka smrti ničega se ne sjeća

Bionic
Reading

Ničega se ne sjeća, ne zna kako se nesreća dogodila, ne zna ni kako se našao izvan vlaka, u šoku je, kazala je Mirjana Palinić nakon što je u subotu u bolnici posjetila supruga Joška Palinića (41), strojovođu nagibnog vlaka čijih je šest putnika smrtno stradalo a više od pedeset ozlijeđeno kada je vlak u petak u Rudinama iz još nepoznatih razloga iskočio iz šina

- Sin mi je baš nedavno u mobitel upisao neke brojeve, broj njegovog šefa i neke druge brojeve kolega iz Hrvatskih željeznica. Pitala sam ga šta će meni ti brojevi a on je odgovorio: „Ako slučajno ne budeš mogla doći do mene“, kroz suze je ispričala novinarima Slobodne Dalmacije strojovođina majka Manda. Joško kao da je slutio da će majci trebati brojevi njegovih nadređenih.

- Bila sam na selu kod brata kad je nevista nazvala, ne mene nego moga brata. Po razgovoru sam odmah shvatila da nešto nije u redu. Vlak je iskočio iz šina, mnogi su loše, bila je prva vijest. Onda sam na radiju čula da je strojovođa poginuo. Čula sam a opet sam pitala što kažu, nisam virovala svojim ušima.

Onda je nazvao Joškov šef i rekao da to nije istina, da je Joško lakše ozlijeđen. A šta da vam kažem? Tragedija. Teško. Teško je svima. On je radio svoj posao najbolje što je mogao, dvadeset je godina strojovođa, rekla je Manda Palinić.