ZAKON O GOLFU

Stazić optužio Sanadera za korupciju

15.12.2008 u 18:14

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Luka Bebić izrekao je opomenu SDP-ovcu Nenadu Staziću jer je zatražio pokretanje postupka protiv premijera Ive Sanadera optuživši ga za korupciju jer, tvrdi Stazić, prijedlogom zakona o golfu 'vraćaju uslugu HDZ-ovu donatoru'

Zatraživši, u ime kluba SDP-a, da se prijeporni zakon povuče iz procedure, Stazić je ustvrdio da je takav zakon predložen za račun tvrtke "Skiper d.o.o.", koja gradi golfsko igralište u Savudriji.

"Ta je tvrtka HDZ-u donirala jednom milijun, a jednom dva milijuna kuna", ustvrdio je Stazić, prozivajući premijera i sve ministre koji su digli ruku za takav prijedlog, po njegovoj tvrdnji, za "očitu korupciju".

Zbog te bi korupcije, smatra Stazić, DORH po službenoj dužnosti protiv Sanadera i ministara trebao pokrenuti kaznene postupke.

"Ovo je nečuvena optužba, nekog unaprijed optužujete za korupciju. To je isto kao da netko kaže da se dijete ne treba roditi, jer će kasnije biti bolesno i umrijet će", rekao je Bebić i Staziću izrekao opomenu zbog vrijeđanja predsjednika HDZ-a i same stranke.

Odmah zatim opomenu je izrekao i IDS-ovcu Damiru Kajinu, koji je govorio bez odobrenja predsjedatelja, a zatim i SDP-ovcu Zoranu Vinkoviću, jer je prosvjedovao zbog izrečenih opomena, a pritom se, po Bebićevoj ocjeni, nije pozvao na odgovarajuće članke Poslovnika.

Prve Bebićeve opomene HDZ-ovi su zastupnici pozdravili pljeskom.

Kako je u međuvremenu Sabor ostao bez kvoruma, jer su SDP-ovci napustili sabornicu, o prijedlogu zakona o golfu još se nije glasovalo. Sjednica je nastavljena raspravom o preostalim točkama.

Sabor je prije toga izmijenio Zakon o doprinosima pa će umirovljenici koji u idućoj godini ostvare mirovinu veću od 5108 kuna iz svojih će mirovina plaćati doprinos od tri posto, a za one s manjim mirovinama uplaćivat će se doprinosi od jedan posto i to i iz državnog proračuna. Iz proračuna će se uplaćivati i doprinosi za nezaposlene.