LINIĆ O SUCU KOLAKOVIĆU

Jadnik neće raditi jer bi išao na godišnji!

22.07.2013 u 20:15

Bionic
Reading

Sudac Mislav Kolakušić odgodio je predstečajnu nagodbu Dalekovoda jer je neke odredbe zakona uputio na preispitivanje Ustavnom sudu. U pitanje je dovedeno više od četiri tisuće predstečajnih postupaka kojima Vlada pokušava riješiti gospodarsku krizu

Kolakušić je odgodio ročište za sklapanje predstečajne nagodbe nad Dalekovodom, najavljeno za utorak, jer traži ocjenu ustavnosti pojedinih odredbi Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, javlja RTL

Zakon je donijela Vlada u siječnju prošle godine, a izmijenjen je u lipnju.

Ministar financija Slavko Linić na to je ljutito poručio - taj sudac očito nema dobre namjere.

'Sudac koji je ovako presudio očito nema dobre namjere. Na tisuće predmeta je na sudovima, zašto da gubimo novce? Suci su bitni, mi nismo bitni. Varteks je pozitivno riješen, kako to tamo za tog suca nije bilo protuustavno, a ovom jest?

Ovo je prva odluka gdje netko veli - neću raditi. Zašto je to napravio sad, prebacio na Ustavni sud? Da može gospodin na godišnji? On je zgrožen da su svi ostali 15 tisuća dokumenata izradili, a sad on jadnik neće raditi jer ne želi donijeti odluku o 15 tisuća stranica materijala. Kad bih ja ovaj posao radio samo radi osobnog imidža i promocije, bilo bi loše. Ovaj je zakon jednoglasno usvojen u Saboru. Zašto raditi? Ljepše je 15 godina voditi stečajeve, trošiti novce, trošiti ljudske sudbine', zaključio je sarkastično Linić.

Detaljnije objašnjenje razloga na Trgovačkom sudu ne nude, no za Dalekovod nema sumnje - ovo je u najmanju ruku neugodno iznenađenje.

'Osim toga, naš spis je dosta dugo stajao na sudu, ovo nismo očekivali. Sudac nije nikad to spominjao i ovo dovodi u pitanje sve naše ugovorene poslove u inozemstvu', zaključila je Ivana Radić, glasnogovornica Dalekovoda.