Hrvatska GRADONAČELNIKOV MURAL

Ulična beatifikacija Željka Keruma

Ova fotografija snimljena je danas u jednoj od glavnih prometnica u Splitu, Ulici domovinskog rata, koja je poznatija kao 'solinska'. Baš danas kad smo svjedoci pada jedne dalmatinske političke ikone, svjedočimo svojevrsnoj beatifikaciji nove političke i populističke zvijezde u Splitu i Dalmaciji

Ako je donedavno zvučalo nadrealno, Željko Kerum umjesto Ive Sanadera, sad više ništa ne izgleda nemoguće. Prilog tome je i ovaj mural na zidu jednog splitskog kafića u blizini prodajnog centra Joker. S druge strane Ivo Sanader nikada nije bio glorificiran na ovakav način, posljednji koji su se uprizorili na splitskim zidovima su bili Goran Ivanišević i Mišo Kovač.

Naravno, prerano je i nekorektno prije prvih sto dana iznositi bilo kakve ocjene o radu novog splitskog gradonačelnika, za sada je znakovit ovaj detalj blizak rukopisu Torcide. Kerum je sasvim sigurno i svjestan činjenice da u je Splitu kratak put od slave do blata. Uostalom Ivaniševićev mural teatralno je bio prebrisan kad je ovaj objavio selidbu u Zagreb. Kakva će biti sudbina ovog likovnog uratka, ostaje za vidjeti.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još