POSTOJI LUKA ZA UTOVAR STOKE

HDZ: Tko je odobrio utovar 1.700 krava u Rijeci?

06.04.2013 u 14:04

Bionic
Reading

Nakon što je prije tri dana na brod Polaris 2 pod zapovjedništvom kapetana sirijskog državljana utovareno 1.700 grla goveda za izvoz u Libiju, brod je tek danas napustio riječku luku jer je pri utovaru smrtno stradao jedan radnik, zbog čega je kapetan broda završio u pritvoru. U HDZ-u se pitaju zašto je stoka utovarena u Rijeci?

Rijekom se u međuvremenu, kako je javio HTV, proširio smrad s broda Polaris 2, a on je u subotu napokon isplovio jer je za kapetana plaćena jamčevina.

'Zbog nemilog događaja u Luci Rijeka, povezanog s utovarom junadi, tražimo odgovor na pitanje tko je odobrio utovar junadi u Rijeci? Naime Luka Rijeka ne udovoljava veterinarskim propisima, nema tehničke ni sigurnosne uvjete za promet živih životinja. Jedina luka, odnosno terminal za promet živih životinja u RH, koja ima sve uvjete i koja je odobrena od Europske komisije, jest terminal Bršica. U Bršici postoji specijalizirana obala koja životinjama omogućava prirodan prijelaz s jednog prijevoznog sredstva na drugo, kapacitete za prihvat stoke, veterinarsku službu i druge uvjete za siguran utovar i istovar životinja. Stoga želimo doznati od ministra poljoprivrede odgovore na pitanja tko je dopustio utovar junadi u Rijeci, zašto je to učinio i pod čijim pritiskom je to učinjeno', stoji u priopćenju koje potpisuje Mladen Pavić, po struci diplomirani veterinar, danas predsjednik Odbora za medije HDZ-a, a nekoć glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede.