MIRELA HOLY PODRŽAVA KOLEGU

Ostojić poziva SDP da prizna svoje grijehe

23.03.2013 u 07:00

Bionic
Reading

'Milan Bandić bit će zapamćen, usprkos svim spornim stvarima, kao veliki gradonačelnik. No njegovo je vrijeme je prošlo, sada je na redu Rajko Ostojić', rekla je Mirela Holy koja će danas sa svojim stranačkim kolegama iskoristiti Izvještajnu konvenciju kako bi podržali svog kandidata za gradonačelnika Rajka Ostojića

Na konvenciji će biti predstavljen izvještaj o radu Gradske organizacije SDP-a Zagreba, a prisutnima će se obratiti predsjednik organizacije Davor Bernardić, potpredsjednik Vlade Neven Mimica i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina.

Dio konvencije, koji će zapravo biti prava predizborna kampanja, nazvana je prigodno 'Zagreb je bitan'. Na tom dijelu skupa koji počinje u 12,30 govorit će ministar poduzetništva Gordan Maras, ministar rada Mirando Mrsić, kandidatkinja za županicu Ivana Posavec Krivec, zastupnica i bivša ministrica Mirela Holy te Rajko Ostojić - kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Navodno će se Rajko Ostojić, kojeg Milan Bandić još uvijek pobjeđuje u svim predizbornim anketama, javnosti obratiti na malo drukčiji način nego do sada. Očekuje se da će Ostojić pozvati SDP da prizna svoje grijehe, odnosno da priznaju da su pogriješili kada su toliko godina podržavali bivšeg SDP-ovca Milana Bandića. Ostojić navodno smatra da je SDP u slučaju Bandića pao na ispitu odgovornosti prema društvu. Smeta mu to što su zatvarali oči i prešutno prešli preko nekih stvari u želji za vlašću. On želi biti taj koji će 'okaljati' grijehe SDP-ovaca iz razdoblja Bandića.

Mirela Holy
rekla je da se ne želi osvrtati na prošla vremena te da će govoriti o tome kakav je Rajko Ostojić čovjek: 'Ja Rajka cijenim, bio je uz mene kada mi je bilo jako teško i kada je puno ljudi iz stranke okretalo glavu od mene. Bila bih sretna da on postane gradonačelnik, jer sam sigurna da bi bio pošten i vjerodostojan.'

Upitana kako komentira ankete koje daju značajnu prednost Bandiću, Holy kaže da kampanja još službeno nije počela i da ima još puno prostora da se rezultat promijeni.

'Usprkos svim spornim stvarima, Bandić će biti zapamćen kao veliki gradonačelnik. Njegova najveća slabost je ta što je on čovjek za vrijeme koje je prošlo. Dolaze drukčija vremena i mislim da je Rajko za ta vremena. Bandić se istrošio', rekla je Holy koja tvrdi da je, u slučaju pobjede Ostojića, ne zanimaju pozicije u gradskoj vlasti, nego da želi i dalje djelovati isključivo na nacionalnoj razini.