UPALI U PRATNJI POLICIJE

Ministarstvo financija pretreslo JANAF!

21.03.2013 u 20:29

Bionic
Reading

Proračunski nadzor Ministarstva financija u poslijepodnevnim satima ušao je u prostrije JANAF-a, potvrdio je to tportalu predsjednik uprave JANAFA-a Dragan Kovačević

Kako doznajemo proračunski nadzor odnosno djelatnici Ministarstva financija danas su nakon tri neuspjela pokušaja u tri posljednja mjeseca uspjeli ući u prostorije JANAF-a, i to uz intervenciju zagrebačke policije. Predsjednik uprave JANAF-a Dragan Kovačević oštro je demantirao da su službenici ministarstva ušli s policijom u tvrtku te je to nazvao 'žestokom laži'.

'Svatko može ući u JANAF, normalno je da su kod nas. Imali smo sve napismeno, rekli su da će doći danas ili sutra. Imaju nalog, evo, sada rade i nastavit će i sutra', rekao je Kovačević. Na pitanje je li točno da od siječnja odbijaju nadzor Ministarstva financija, Kovačević je kazao da je to neistina i da oni rade svoj posao normalno.

Glasnogovornica JANAF-a Mihaela Vranješ uopće nije mogla potvrditi ovu informaciju, jer, kako je rekla, nakon 17 sati u JANAF-u nema nikoga, ostali su samo dežurni zaposlenici, do kojih navodno nije mogla doći.

Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić potvrdila je tportalu da su zaista dvojica policijskih službenika došli s inspektorima ministarstva u JANAF zbog mogućnosti počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, s obzirom na to da su inspektori već jednom bili spriječeni ući u nazdoru u JANAF. Bikić je rekla da su policijski službenici bili u civilu.