SLUČAJ HRVATSKI DRAGOVOLJAC

HVIDRA burno reagirala na svjedočenje Nine Badrić

18.02.2013 u 15:33

Bionic
Reading

Svjedočenje pjevačice Nine Badrić u procesu za korupcijsku aferu Fimi Medija tijekom kojeg je izjavila da novac za nastup u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji nije dobila 'na ruke' već preko računa nogometnog kluba Hrvatski dragovoljac, ponukalo je zagrebačku HVIDR-u da se oglasi žestokim priopćenjem

'Svijet trese korupcija u sportu i namještanju utakmica, a Hrvatsku upletenost sporta u korupciju ili točnije malverzacije pojedinaca kroz sportske institucije. Sramotno blaćenje ponosnog naziva Hrvatskog dragovoljca od strane njegovih kompromitiranih čelnika ne prestaje, ali izlazi na vidjelo i to u fragmentima suđenja za najveće malverzacije i pronevjere u novijoj povijesti Republike Hrvatske', stoji u priopćenju nazvanom 'NK Hrvatski dragovoljac, Nova Fimi – Media?'.

'Samo pojavljivanje Hrvatskog dragovoljca u kontekstu pranja novca nažalost i nije bilo neočekivano i previše šokantno kada se ima u vidu način rada i upravljanja te dugogodišnje netransparentno poslovanje vodstva Kluba', pišu i navode kako je najžalosnije to što samo objavljeni djelić poslovanja upućuje na vrh ledene sante načina upravljanja Klubom.

Nadaju se da će se i 'ostali skriveni dijelovi poslovanja predsjednika Kluba početi polako otkrivati te da će taj Klub napokon časno nositi naziv pod kojim je registriran'.

Uvidom u akte kažu da je vidljivo kako je i sam Statut Kluba prilagođen totalitarnoj i apsolutističkoj vladavini sadašnjeg predsjednika. 'Nitko nema uvida u njegovo poslovanje, upravljačku strukturu i ostale čimbenike koji bi trebali biti javno dostupni i transparentni.'

Tvrde kako izvještajne Skupštine i rezultati nikad nisu predočeni, osim možda uskom krugu pobornika i istomišljenika predsjednika.

'NK Hrvatski dragovoljac nije ničije privatno vlasništvo, ali i da jest, podliježe hrvatskim zakonima. Srećom, nitko si ne može vječno osigurati status nedodirljive persone pod zaštitom najviših državnih dužnosnika i političkih moćnika. Stoga se nadamo da za Hrvatski dragovoljac možda dođu bolja vremena, ako ne bolja vremena, onda svakako bolje i časnije vodstvo koje bi moglo nagovijestiti nadu', navode iz HVIDRA-e.

Traže da Grad Zagreb prestane sufinancirati ovakav rad dok se ne utvrde jasni kriteriji i podnesu izvješća o radu.

'A gospodi iz vodstva, ukoliko uopće možemo govoriti o množini ili se obraćamo samo pojedincu u ulozi predsjednika, poručujemo kako bi jedini častan potez u njihovoj karijeri bio povlačenje s upravljačke pozicije u NK Hrvatskom dragovoljcu. To je jedini spas sportske časti i najmanje što tom ispaćenom Klubu duguje.'