OCJENA HDZ-A

'Ideja o poklanjanju zastava građanima je suluda'

30.01.2013 u 17:11

Bionic
Reading

Predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić ocijenio je danas suludom inicijativu osječke gradske tvrtke 'Vodovod' da građane koji uredno plaćaju račune za to nagradi poklanjanjem hrvatske zastave

Na konferenciji za novinare, održanoj pred zgradom Uprave ove tvrtke, Kramarić je kazao kako je najava o poklanjanju oko 30 tisuća hrvatskih zastava, što je gradonačelnik Krešimir Bubalo objasnio potrebom očuvanja nacionalnog identiteta, 'u Osijeku naišla na podsmijeh i razočarenje'.

Ustvrdio je da osječki 'Vodovod' ima najskuplju cijenu vode u Hrvatskoj, a fiksni dio cijene od 25 kuna, veći je nego u Zagrebu i Rijeci.

Ocijenio je kako takvo 'guljenje kože' građanima doista nije potrebno u vrijeme gospodarske krize i recesije, kada bi se trebalo iznaći rješenje za smanjivanje fiksnog dijela cijene, a ne se pred lokalne izbore, bahato i arogantno služiti jeftinom demagogijom.

Pozvao je gradsku upravu i tvrtku 'Vodovod' da smanje fiksni dio cijene vode kako bi građanima olakšali život.

Na upit novinara da komentira jučerašnju Bubalovu izjavu kako je gradska uprava spremna sufinancirati ovu inicijativu, Kramarić je kazao kako se umjesto da se taj novac odvoji za smanjivanje cijena usluga dječjih vrtića i prehrane u školama, gradonačelnik ponaša 'kao Petar Pan osječke politike, izgubljen u prostoru i vremenu'.

Kandidat HDZ-a za osječkoga gradonačelnika Dražen Vidović rekao je kako Osječanima u krizno vrijeme, kada su bez posla i žive na rubu egzistencije, sigurno ne trebaju zastave, već nova radna mjesta i pomoć u preživljavanju svakodnevnice.

Poručio je kako nema razloga da cijena vode u Osijeku bude skuplja nego u svim drugim hrvatskim gradovima te kako obećava da će nakon lokalnih izbora, ta cijena sigurno biti manja.