NOVOKMET NOVI V.D.

Mikleušević Pavić dala ostavku na mjesto urednice HTV-a

04.01.2013 u 17:23

Bionic
Reading

Sanja Mikleušević Pavić podnijela je ostavku na mjesto v.d. urednice Informativnog programa HTV-a. Novim vršiteljem dužnosti Informativnog programa HTV-a imenovan je Domagoj Novokmet, priopćila je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc

Razlog ostavke, kako neslužbeno doznajemo, bilo je nezadovoljstvo Sanje Mikleušević Pavić projektom HTV 4, kanala specijaliziranog za informativni sadržaj. O ostavci nitko na HRT-u ne želi otvoreno pričati, ali doznajemo da je do nje navodno došlo nekoliko dana nakon kolegija na HTV-u na kojemu je Sanja Mikleušević Pavić jedina otvoreno kritizirala četvrti program.

Mikleušević Pavić poručila je da se za objašnjenje razloga njezine ostavke valja obratiti Deanu Šoši, v.d. glavnog urednika HTV-a, koji pak ne odgovara na pozive.

Jutarnji list piše da je Šoša na višesatnom sastanku u četvrtak poslijepodne odbio njezinu ostavku, no danas ju je ipak odlučio prihvatiti.

Sanja Mikleušević-Pavić na to mu je, kažu, rekla, da će svakako istaknuti da je ostavku tražio sam Šoša.

Iako razloge ostavke nije željela komentirati, napomenula je da je vjerojatno jedina urednica Informativnog programa koja je svojevoljno dala ostavku.

'To me je uredničko iskustvo obogatilo, međutim ja sam novinar, uvijek sam se smatrala novinarkom i uvijek mogu ponovno raditi taj posao te ne očekujem nikakve benefite zbog toga jer sam neko vrijeme provela na poziciji urednice', rekla je Sanja Mikleušević Pavić za tportal.

Trvenja na HRT-u oko četvrtog programa traju od same najave njegova uvođenja, jer dio urednika i novinara smatra da Informativni program HTV-a s postojećim kapacitetom ne može odgovarajuće servisirati novi kanal.

Oko Božića u novinarskim kuloarima pojavila se i informacija da se Sanji Mikleušević Pavić sprema otkaz, no ta je priča utihnula nakon što je s vrha HRT-a poručeno da je to besmislica jer će ionako uskoro biti raspisani javni natječaji za ključna urednička mjesta.