ŠEF ZG PARKINGA: OVO JE UŽAS!

Na neočišćenim parkirnim mjestima parkirajte besplatno

11.12.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Do se promet vraća u normalu, problem s parkiranjem u Zagrebu nakon mećave i dalje je aktualan. Naime, do utorka je očišćeno tek 20 posto parkirnih mjesta. Na onim neočišćenima parkiranje je besplatno

Šef Zagrebparkinga Robert Mišeta rekao nam je da rade 24 sata na dan kako bi raščistili snijeg. U dnevnoj smjeni je 180 ljudi na čišćenju s lopatama, a u noćnoj njih 90. Oni pak rade s mehanizacijom, što nosi dodatne probleme jer je potrebno blokirati promet, premještati vozila i slično.

S obzirom da kontrolori Zagrebparkinga nemaju posla tamo gdje snijeg nije očišćen, dobili su lopatu u ruke da bi se što prije riješili snijega. U ispomoć im dolaze i djelatnici Zrinjevca, a Mišeta kaže da nisu pošteđeni ni oni koji rade u upravnoj zgradi. 'Sve muško u Šubićevoj smo poslali na čišćenje', dodaje.


Najprije su počišćeni prilazi javnim garažama te velike parkirne plohe poput one na Trešnjevačkom placu, ispred Gradske uprave ili parkirališta na Kennedyjevom trgu. Također su očišćena parkirna mjesta i parkirališta oko bolnica u Klaićevoj, oko Traume u Draškovićevoj i u Petrovoj.

S obzirom da Zagrebparking ne naplaćuje parkiranje na mjestima na kojima snijeg nije očišćen, pitali smo Mišetu kolike će gubitke trpjeti za ovaj mjesec. O iznosima je, kaže, prerano govoriti, no zaključuje: 'Nadam se da će s petkom temperatura ići preko nule jer je ovo užas.'