LEKO O SDP-U I HNS-U

'Nema raskola u koaliciji! Bit će sve u redu!'

24.11.2012 u 14:05

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko rekao je danas da nema raskola između SDP-a i HNS-a te da su u demokratskim društvima javna rasprava i različitost mišljenja vrijednost

'Mi smo kao koalicija dogovorili da ćemo u našoj politici mijenjati smjer razvoja hrvatskog gospodarstva, da ćemo uređivati državne evidencije i državne funkcije, i to ćemo raditi. Kojim tempom i kojim potezima, to je stvar javne rasprave, stručnosti i političkih odluka. Biti će sve u redu', kazao je Leko na upit novinara kako komentira raskol između SDP-a i HNS-a vezan uz prijedlog zakona o porezu na nekretnine.

HNS se jučer usprotivio uvođenju novog poreza na nekretnine u uvjetima gospodarske krize, napominjući kako načelno podržava napor Ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina te da je u tome sudjelovala i sudjelovat će. Predsjedništvo i Klub zastupnika HNS-a upozoravaju kako je nužno u javnoj raspravi, koja je otvorena, i dalje zadržati stavove koje su dogovorili s koalicijskim partnerima, a posebno princip da se niti jedna nekretnina koju vlasnik koristi za stanovanje ne može oporezivati.