Hrvatska DEKAN FILOZOFSKOG PORUČIO

Ako se odmah prekine blokada neće biti sankcija

  • Autor: Hina
  • 21.5.2009 11:29:42
  • 21.5.2009 11:26:25

Dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković donio je odluku po kojoj neće pokretati nikakve postupke za primjenu sankcija koje spadaju u etičku i stegovnu odgovornost studenata, temeljem Etičkog kodeksa i Pravilnika o stegovnoj odgovornosti studenata, ako se odmah prekine blokada fakulteta, najkasnije zaključno s plenumom 22. svibnja

Jurković je danas izjavio da je svoju odluku u vezi s blokadom nastave na Fakultetu, koja se nalazi na blogu Slobodni Filozofski, uručio jučer popodne na sastanku predstavnicima Studentskog zbora fakulteta.

Kako se navodi u odluci u skladu s odlukom Fakultetskog vijeća, ljetni ispitni rok započet će nakon održane nastave, najranije 26. lipnja, osim u slučajevima kad je ispit dio nastavnog procesa. Nastavnici mogu, kako se dodaje, objaviti i predrok kao ispitni termin više od obveznih.

U skladu s odlukom Fakultetskog vijeća, kako se napominje u odluci dekana, osigurat će se, na osnovi raspoloživih mogućnosti, prostor za daljnji rad radnih grupa plenuma i barem jednog plenuma tjedno Nezavisne studentske inicijative za pravo na besplatno obrazovanje do ljetnih praznika.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još