Hrvatska POČELA 11. SJEDNICA

Sabor odlučuje o Glavaševu imunitetu

  • Autor: tportal.hr
  • 20.5.2009 8:44:46
  • 20.5.2009 8:33:36

Jedanaesta sjednica Hrvatskog sabora započinje danas odlukom Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o ukidanju zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu za pritvor

Kada je MIP prošlog tjedna većinom glasova ukinuo Glavašev imunitet, Sabor nije zasjedao. MIP-ova je odluka stupila na snagu, a zastupnici će na plenarnoj sjednici naknadno odlučiti potvrđuju li tu odluku.

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog novoga Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, koji je Vlada poslala u hitnu saborsku proceduru. Prema njemu bi policajac na ulici mogao građaninu i bez njegova pristanka privremeno oduzeti vozilo i mobitel ako je to potrebno za spašavanje nečijeg života, sprečavanje kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti ili progon počinitelja.

Zastupnici će, među ostalim, na sjednici raspravljati i odlučivati o izvješćima svih pravobranitelja o radu njihovih ureda u prošloj godini - pučkog, za djecu, za ravnopravnost spolova te za osobe s invaliditetom, piše HRT.

Na dnevnom redu 11. sjednice je i nekoliko oporbenih prijedloga, među kojima i onaj SDP-ov da se u Saboru provede rasprava o porastu nasilja među mladima u Hrvatskoj. Sjednica će početi aktualnim prijepodnevom tijekom kojega će 40-ak zastupnika postavljati pitanja članovima Vlade.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još