PARAVINJA NA SUDU

'Nisam kriv za silovanje i ubojstvo Antonije Bilić'

05.10.2012 u 17:59

Bionic
Reading

Suđenje je zatvoreno za javnost, no neslužbeno smo uspjeli doznati da je Dragan Paravinja, inače osuđeni silovatelj dviju djevojaka u BiH i Srbiji, na ročištu u petak iznio obranu i izjasnio se da nije kriv

Presuda Draganu Paravinji kojem se sudi zbog pokušaja silovanja i ubojstva 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić bit će donesena najvjerojatnije 19. listopada na šibenskom Županijskom sudu.

Rekao je to, za Večernji list, nakon ročišta na kojem su izneseni svi dokazi Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Antonije Bilić.Suđenje je zatvoreno za javnost, no neslužbeno smo uspjeli doznati da je Dragan Paravinja, inače osuđeni silovatelj dviju djevojaka u BiH i Srbiji, na ročištu u petak iznio obranu i izjasnio se da nije kriv.

Paravinja navodno tvrdi da je to urota hrvatskih istražnih organa protiv njega, a kako smo doznali, ni opetovani apel odvjetnika obitelji Antonije Bilić, da kaže što se dogodilo s maloljetnom Drnišankom nije imao učinka, odnosno Paravinja je zanijekao svoju krivnju.

Na šibenskom sudu nam je potvrđeno da su saslušani zapisi Paravinjina priznanja pokušaja silovanja i ubojstva Antonije Bilić. Maloljetna Antonija posljednji put viđena je na Čikolskom mostu 7. lipnja prošle godine kada je ušla u Paravinjin kamion u kojem su poslije pronađeni tragovi njene krvi. On je nakon bijega u BiH tamo i uhićen te je tamošnjoj policiji priznao pokušaj silovanja i ubojstva, no poslije je to zanijekao tvrdeći da je taj iskaz od njega iznuđen.

Nakon cjelodnevnog slušanja obrane Dragana Paravinje, otac i sestra Antonije Bilić vidljivo potreseni samo su projurili pokraj novinara.

– Obitelji Antonije Bilić jako je teško i samo čekaju da se sve ovo završi – rekao je odvjetnik Vinko Ljubičić.