Hrvatska OGRIJEŠIO SE O ZAKON

Bivši šef HAC-a ostaje bez pola milijuna kuna otpremnine?

Hrvatske autoceste po svemu sudeći neće isplatiti otpremninu od 495.433,39 kuna bruto bivšem predsjedniku uprave Stjepku Bobanu, koji je smijenjen nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast

Bobanu je upravo isteklo šest mjeseci od smjene za vrijeme kojih je primao punu plaću, iako nije ništa radio, i koristio HAC-ov automobil i mobitel. Automobil i mobitel sada je vratio, ali otpremnini u iznosu 12 plaća ne treba se nadati jer je uprava, prema informacijama Večernjeg lista, predložila Nadzornom odboru da mu se ne isplati jer se kao šef HAC-a ogriješio o zakon.

NO je još u srpnju predložio Skupštini HAC-a da se Bobanu ne da razrješnica i to očito zbog afere sa zapošljavanjem blagajnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu, kada nisu primljeni branitelji koji imaju prednost pri zapošljavanju.

Bez otpremnine je ostao i član tadašnje Bobanove uprave Željko Tomljanović koji je u vodstvu HAC-a bio samo tri mjeseca, ali je također imao pravo na oko 500.000 kuna bruto otpremnine. No on je, barem tako tvrdi, sam od otpremnine još prije odustao.
Nezavisni cestarski sindikat bio ga je pak tužio zbog nemorala jer za tri mjeseca želi uzeti 500.000 kuna bruto. U HAC-u službeno odgovaraju da odluka o neisplati otpremnine nije u nadležnosti uprave nego NO-a i da će NO na idućoj sjednici donijeti odluku.
212781,143833,142395,142769
Potvrđuju da je uprava predložila NO-u da se Bobanu uskrati razrješnica za njegov rad u upravi, što je NO i prihvatio i isto predložio Skupštini HAC-a, koja mu je razrješnicu i odbila 29. kolovoza.

Boban je jedan od rijetkih šefova iz HDZ-ove vlade kojem je uskraćena otpremnina. Proteklih je dana isplaćena jedna od najvećih, i to 3,8 milijuna kuna bruto Hrvoju Vojkoviću, bivšem šefu Croatia osiguranja, jer mu je HDZ-ova vlada, tj. njezini predstavnici u NO-u, nezakonito dala otkaz.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još