Hrvatska TKO SU NAJVEĆE NEPLATIŠE?

Nove mjere za diplomate koji ne plaćaju parking

Zbog određenih diplomatskih predstavništava koja smatraju da je parkiranje u glavnom gradu za njih besplatno, na akciju je prionulo i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova koje izrađuje novi pravilnik

'Ministarstvo izrađuje prijedlog novih mjera za korištenje javnih parkirališnih prostora diplomatskih misija u Zagrebu, prema iskustvima gradova u EU-u, ali i izvan nje, a prijedlog će biti usuglašen s policijom i predstavnicima Grada'. najavili su iz ministarstva u cilju sređivanja diplomatske (ne)kulture plaćanja. Prvaci u neplaćanju su Francuzi, čije veleposlanstvo nije imalo komentara na tu neslavnu titulu. Uz njih, najvećim neplatišama su se pokazali turski, talijanski, ukrajinski i slovački diplomati, te odnedavno austrijski.
199107,167166,160220,25931
'Ne možemo u ovom trenutku potvrditi slučajeve neplaćene usluge parkiranja koje navodite za naše diplomate, no sigurno da ćemo dobivenu informaciju dalje razmotriti', najavila je Andrea Ikic-Böhm, austrijska veleposlanica u našoj zemlji.

Disciplinirani diplomati poput Velike Britanije, Kanade, Japana, Irana svjesni su da plaćanjem parkiranja pokazuju poštovanje prema zemlji u kojoj obavljaju svoju međunarodnu dužnost, piše Večernji list.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još