Hrvatska SASTAVLJA SE OBALNA STRAŽA

MORH nabavlja pet ophodnih brodova

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog odluke o utvrđivanju potrebe za nabavom obalnih ophodnih brodova. 'Ovom odlukom utvrđena je potreba za nabavom pet obalnih ophodnih brodova za potrebe Oružanih snaga RH, odnosno Hrvatske ratne mornarice i Obalne straže RH radi nadzora i zaštite prava i interesa RH na moru', kažu iz Ministarstva obrane

'Za koordinaciju provedbe ove Odluke osnovat će se Povjerenstvo na čijem će čelu biti predstavnik Ministarstva obrane RH, a koje će činiti po jedan predstavnik iz Glavnog stožera OS RH, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva financija i Predsjednika RH. Postupak javne nabave za pet obalnih ophodnih brodova provest će Ministarstvo obrane RH, a financijska sredstva planirat će se u Državnom proračunu na razdjelu Ministarstva obrane u razdoblju od 2013. do 2018. godine.

Obalni ophodni brod je brod Oružnih snaga RH u sastavu HRM-a, odnosno Obalne straže RH čija je temeljna namjena ophodnja radi nadzora i zaštita interesa RH na moru, sukladno Zakonu o Obalnoj straži RH. Također, obalni ophodni brodovi koriste se za potporu otočnom stanovništvu te sudjelovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru. U ratu se obalni ophodni brodovi koriste za zaštitu unutarnjih morskih voda borbenim djelovanjem te za zadaće borbene i logističke potpore', stoji u priopćenju Ministarstva obrane.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još