KARAMARKO U SOLINU:

'Čačić ne posustaje u prepotenciji i bezobraštini'

08.09.2012 u 17:55

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je odgovarajući na upite novinara optužio prvoga dopredsjednika Vlade Radimira Čačića kako je u izjavama o HDZ-u prepotentan i bezobrazan

Na pitanje kako komentira Čačićevu izjavu da HDZ, stranka koja je, po Čačiću, opljačkala i osiromašila državu i kojoj se sudi ne treba govoriti o korupciji, Karamarko je rekao: 'To je nevjerojatno da gospodin Čačić ne posustaje u svom tonu prepotencije pa čak i bezobrazštine. Tko je on da odlučuje i određuje, tko što može komentirati u ovoj državi'.

'Moram podsjetiti gospodina Čačića, kad spominje korupciju i kriminal da sam ja, današnji predsjednik HDZ-a, u dva navrata počeo borbu protiv kriminala i korupcije: 1994. godine kad sam bio još mladi načelnik policijske uprave – slučaj 'gradski podrumi', 'Croatiabus' itd. Gdje su oni bili? U mišjim rupama. Te 2008. godine u mojem kabinetu počinje borba protiv korupcije u ovoj državi. Gdje je gospodin Čačić? U mišjoj rupi', rekao je Karamarko u Solinu novinarima uoči sjednica HDZ-ova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.

'On (Čačić) nema pravo nikome zabraniti da govori u jednoj demokratskoj državi o korupciji i kriminalu i o krivim potezima ove vlade, koji se dnevno nižu jedan za drugim te o ishitrenim izjavama čelnika ove vlade, a jedna od njih je i ova gospodina Čačića. Ja mu i drugi put preporučujem i savjetujem malo više skromnosti, malo manje prepotencije, malo više samokritike, jer ovo što su oni ovom narodu ponudili u osam mjeseci je ništa, depresija', istaknuo je Karamarko komentirajući Čačićevu izjavu u vezi HDZ-a.

Upitan kako komentira da HAC (Hrvatske autoceste) 2003. godine bio uspješniji deset posto od sadašnjih koncesionara, Karamarko je kazao kako je to bila 'kriza rukovođenja HAC-a. To je jedan poseban problem. Ja mislim da je HAC spreman za temeljitu rekonstrukciju, posebice upravljanja. Pitanje je, dakle, racionalizacije', rekao je Karamarko.

Ocijenio je i kako što se tiče koncesija treba (postupati) 'vrlo oprezno. Neke studije govore o tome da su one naše ceste koje su u koncesiji i skuplje i da se slabije održavaju. A u konačnici kad dajemo nešto u koncesiju – pa dajmo ono što nije izgrađeno. Zašto nisu dali u koncesiju Pelješki most, koji nije izgrađen, nekome da uloži kapital i da ga onda oplodi na korištenju objekta koji je izgrađen', kazao je Karamarko.

Dodao je da kad su u pitanju koncesije kako smatra 'da je to sve jedan proces, naprosto rasipanje obiteljskoga blaga i srebra'.