Hrvatska VOZIO PET PUTA BRŽE OD DOZVOLJENOG

Horvatinčić brinuo za jahtu ne za Talijane koje je usmrtio

Jahta zagrebačkog poduzetnika Tomislava Horvatinčića jurila je prosječnom brzinom od 26 čvorova prije sudara s talijanskom jedrilicom, na kojoj su živote izgubili supružnici Salpietro. To je peterostruko veća brzina od dopuštene. Posvjedočio je to na suđenju u Šibeniku Ivan Pavušić, koordinator Službe nadgledanja i upravljanja pomorskim prometom iz Splita

Kad su pomorski policajci stigli na mjesto nesreće, Horvatinčić je već nasukao jahtu na otok Maslinovik - kilometar od mjesta nesreće, otočića Barilca. Bio je u društvu jedne muške osobe - stranca i policajcima nije znao reći gdje su tijela unesrećenih, dodao je. Horvatinčić je pitao svjedoka je li, prema podatcima radara, u ijednom trenutku prije ili za vrijeme nesreće njegov gliser bio bliže od 300 metra od obale, na što je Pavušić odgovorio da nije.
192332,192332,145912,144776
Ispitan je i pomorski policajac Ivo Bulat koji je nakon nesreće telefonski kontaktirao Horvatinčića. Poduzetnik mu je rekao kako ima dvoje poginulih, a na Bulatovo pitanje zašto ih ne pokupi, Horvatinčić mu je odgovorio da su tijela vjerojatno potonula, rekao je svjedok. Također prema kazivanju Bulata, Horvatinčić je bio u šoku i rekao mu je da je jedrilica kod otočića Barilca, a nije spominjao kvar na motoru glisera.

Suđenje se nastavlja 4. rujna. Glavna svjedokinja koja je s Horvatinčićem bila na jahti u trenutku nesreće Ankica Đerđa Dilber još nije dala svoj iskaz, a on se očekuje na sljedećem ročištu početkom rujna. Sutkinja Maja Šupe Makon najavila je dovršetak suđenja i izricanje presude potkraj godine, piše hrt.hr.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još