Hrvatska VOLONTERSKA POMOĆ

Otkud premijerova supruga u stručnom povjerenstvu Ministarstva znanosti?

  • Autor: M.Š.
  • 27.8.2012 19:40:00
  • 27.8.2012 14:57:10

Nakon što je danas javnosti službeno predstavljen kurikulum zdravstvenog odgoja koji će se u školama pojaviti već od 3. rujna, otkriveno je i koji su stručnjaci radili na njegovoj izradi. Među njima se i našla premijerova supruga Sanja Musić Milanović

Uz današnje predstavljanje kurikuluma zdravstvenog odgoja, predstavljeno je i stručno povjerenstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje koje je kurikulum izradilo vodeći se motom 'učiti kroz praksu' i kojim se nadaju djecu učiti na temelju znanstveno-istraživačkih činjenica, bez utjecaja svjetonazorskih i ideoloških stajališta.

Stoga nije čudno da je, osim savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje, u povjerenstvu sjedilo i petero stručnjaka - prof. dr. sc. Vesna Jureša, specijalist školske medicine (Medicinski fakultet u Zagrebu - Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar, Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba), prof. dr. sc. Marina Kuzman iz službe za školsku i adolescentsku medicinu i prevenciju ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. dr. sc. Dubravko Lepušić s Klinike za ginekologiju i porodništvo Sveučilišne bolnice Sestara milosrdnica te prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer s Katedre za seksologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Među stručnjacima iz područja medicine i sociologije, u povjerenstvu se našlo i ime supruge premijera Zorana Milanovića, dr.sc. Sanje Musić Milanović, kao voditeljice Odjela za promociju zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tako je, nakon što je prilikom posjeta glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, gdje radi na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku, preuzela ulogu domaćice, Musić Milanović još jednom angažirana na jednom javnom događaju. Ovaj put se radilo o izradi, ali i predstavljanju kurikuluma zdravstvenog odgoja, za što, kako nam je potvrđeno u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, nije dobila honorar, kao ni drugi članovi Povjerenstva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još