NOVI UDAR NA POMOLU

Uživajte par dana prije novih vrućina

09.08.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon velikih vrućina slijedi nam, osobito u unutrašnjosti, nekoliko ugodnijih dana. No ovaj predah bit će kratka vijeka, a kiše nema ni na obzorju, najavljuju prognostičari

U petak će posvuda i dalje biti sunčano i suho. Malo oblaka i prolazne kiše moguće je očekivati samo ponegdje na krajnjem jugu Hrvatske. Posvuda duž obale puhat će jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. Temperature će u unutrašnjosti pasti za nekoliko stupnjeva pa nigdje neće prelaziti 30°C. Duž obale kretat će se oko 30°C ili koji stupanj iznad.

U subotu će biti slično vrijeme, ali će temperature u unutrašnjosti pasti još za koji stupanj pa uglavnom neće prelaziti 28°C. Duž obale kretat će se oko 30°C. Bura će u subotu dosegnuti vrhunac, osobito prema kraju dana, pa su pod Velebitom mogući problemi u prometu. Ipak, neće biti tako jaka kao prethodna prije desetak dana.

U nedjelju će bura prema kraju dana slabiti. Temperature će u unutrašnjosti možda pasti za još jedan stupanj, dok će se duž obale kretati oko 30°C.

Od ponedjeljka vjetar će posvuda slabiti.

U nastavku tjedna očekuje se novo zatopljenje. Iz dana u dan bit će sve toplije, osobito u unutrašnjosti Hrvatske. Kiše i dalje nema na vidiku, osim što su mogući rijetki kratkotrajni pljuskovi.

U drugoj polovici tjedna moguć je novi toplinski val, no to još za sada nije moguće sa sigurnošću prognozirati, rekao je Daniel Pavlinović iz udruge Crometeo.