Hrvatska NOVI UDAR NA POMOLU

Uživajte par dana prije novih vrućina

  • Autor: NJD
  • 9.8.2012 13:30:06
  • 9.8.2012 12:00:55

Nakon velikih vrućina slijedi nam, osobito u unutrašnjosti, nekoliko ugodnijih dana. No ovaj predah bit će kratka vijeka, a kiše nema ni na obzorju, najavljuju prognostičari

U petak će posvuda i dalje biti sunčano i suho. Malo oblaka i prolazne kiše moguće je očekivati samo ponegdje na krajnjem jugu Hrvatske. Posvuda duž obale puhat će jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. Temperature će u unutrašnjosti pasti za nekoliko stupnjeva pa nigdje neće prelaziti 30°C. Duž obale kretat će se oko 30°C ili koji stupanj iznad.

U subotu će biti slično vrijeme, ali će temperature u unutrašnjosti pasti još za koji stupanj pa uglavnom neće prelaziti 28°C. Duž obale kretat će se oko 30°C. Bura će u subotu dosegnuti vrhunac, osobito prema kraju dana, pa su pod Velebitom mogući problemi u prometu. Ipak, neće biti tako jaka kao prethodna prije desetak dana.

U nedjelju će bura prema kraju dana slabiti. Temperature će u unutrašnjosti možda pasti za još jedan stupanj, dok će se duž obale kretati oko 30°C.

Od ponedjeljka vjetar će posvuda slabiti.

U nastavku tjedna očekuje se novo zatopljenje. Iz dana u dan bit će sve toplije, osobito u unutrašnjosti Hrvatske. Kiše i dalje nema na vidiku, osim što su mogući rijetki kratkotrajni pljuskovi.

U drugoj polovici tjedna moguć je novi toplinski val, no to još za sada nije moguće sa sigurnošću prognozirati, rekao je Daniel Pavlinović iz udruge Crometeo.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.

208460,207442,206960,206125
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još