Hrvatska TVRDE NA FILOZOFSKOM FAKULTETU

Kraljević-Gudelj je studirala, ali nije diplomirala

Bivša glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević-Gudelj, koja je ovog tjedna naprasno dobila izvanredni otkaz 'zbog sumnje u neoriginalnost' njezine diplome, uložila je žalbu i trenutno čeka odluku drugostupanjskog tijela MUP-a. Ukoliko ono potvrdi otkaz, spremna je pokrenuti upravni spor, doznajemo od njezinog odvjetnika Nediljka Ivančevića

Iako je glavna tajnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu Neda Stazić izjavila da Kraljević-Gudelj 'jest studirala, ali nije završila studije engleskog jezika i etnologije', dugogodišnja policijska glasnogovornica ostaje pri tvrdnji da je njezina diploma iz 1996. godine valjana. 'Ona ima i indeks i diplomu, ne znam kako bi drukčije trebala dokazati da je završila fakultet', kazao nam je Ivančević. Tvrdi da je napisala diplomski rad pod naslovom: 'Svadbeni običaji stare Korčule'.

Sama Kraljević ne želi istupati u medijima jer, kaže, svoje argumente priprema za eventualni sudski spor. No, u ovom neugodnom skandalu unutar MUP-a zanimljiva je činjenica da policija nije napravila ništa kako bi formalno utvrdila radi li se doista o krivotvorenoj diplomi: Državnom odvjetništvu zasad nisu uputili kaznenu prijavu, a vlastitoj glasnogovornici udijelili su otkaz tek 'zbog sumnje'. Potpisao ga je osobno ministar Ranko Ostojić.

Marina Kraljević, inače supruga dugogodišnjeg čelnika POA-e Denisa Gudelja, jučer je na splitskom sudu zatražila potvrdu o nekažnjavanju i izvjesno je da će se svim sredstvima boriti kako bi dokazala da joj je otkaz uručen nezakonito. Osim formulacije o 'sumnji u neoriginalnost', na ruku joj ide i činjenica da prije otkaza nije ni pozvana kako bi se izjasnila o sumnjama svojih šefova.

Cijeli slučaj vjerojatno nikada ne bi isplivao u javnost da se Kraljević-Gudelj koncem prošle godine nije prijavila na natječaj za novo radno mjesto, navodno u Vijeću Ureda za nacionalnu sigurnost. Da je, naime, nastavila raditi u splitskoj policiji, ne bi snosila odgovornost čak ni da doista ima krivotvorenu diplomu. Relativna zastara za krivotvorenje isprava, naime, nastupa već nakon pet godina.

205453,205153,199674,193774
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još