OBNOVA TRGA

Ministarstva zaustavljaju radove na Cvjetnom?

13.06.2012 u 09:14

Bionic
Reading

Iako su pripremni radovi za obnovu Cvjetnog trga i okolnih ulica na zagrebačkoj špici počeli prije dva dana, Gradska skupština preko Ministarstva uprave i Ministarstva financija pokušava zaustaviti radove

Predstavnici Gradske skupštine ministarstvima uprave i financija podnijeli pritužbe da radovi na Cvjetnom trgu nisu u skladu s programom gradnje komunalne infrastrukture koji je donijela Skupština, piše Večernji list.

Iako je lani prihvatila program gradnje u kojem su bili predviđeni i radovi na Cvjetnom, Skupština je ove godine Cvjetni, ali i gradnju fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, izbacila iz programa.

'Evo, baš smo dobili i dopis iz Ministarstva uprave kojim su nas obavijestili da su uputili upozorenje gradonačelniku Milanu Bandiću da je dužan držati se akata i odluka Gradske skupštine', kaže Dean Subotić, tajnik Gradske skupštine i dodaje da to znači da se na Cvjetnom trgu ne bi smjelo ništa raditi.


'Ministarstvo graditeljstva moglo bi zaustaviti radove, ali tek će se vidjeti hoće li to napraviti ili neće', dodaje Subotić.

Odgovor Ministarstva financija još se čeka, a ako se i oni prihvate problema obnove Cvjetnog, tada bi mogli provesti nadzor nad trošenjem proračunskih sredstava.

'Skupština je donijela program gradnje u kojem nema obnove Cvjetnog, a s obzirom na to da radovi počinju, znači da se novac iz proračuna troši nenamjenski', kaže Subotić.

'Mi smo dobili izvješće Skupštine koja je zatražila mišljenje Ministarstva uprave, po kojemu je gradonačelnik dužan provesti odluke Skupštine. No, o svemu se još trebaju oglasiti i ministarstva graditeljstva i gospodarstva', rekao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje

'Mišljenje ministarstva nas ne obvezuje. Obnova Cvjetnog trga utvrđena je našim programom i poštovali smo zakonsku proceduru te su već i odabrani izvođači radova. Mene obvezuju samo poslovi koje trebamo provoditi utvrđenim programima u Gradu Zagrebu. Radovi će se nastaviti i na vrijeme će biti gotovi', tvrdi Davor Jelavić.