Hrvatska ZAJEDNO PROTIV KOSOR

Prgomet i Kujundžić pozvali Karamarka i Miloševića u savez

Milan Kujundžić i Drago Prgomet do jučer su bili dvojica kandidata za predsjedničku poziciju u HDZ-u, ali dogovorom koji su postigli prije nekoliko dana odlučili su se ujediniti, čime je jedan od njih dvojice ispao iz igre za rukovodeću funkciju

Tko će se kandidirati za predsjednika, a tko neće, danas na konferenciji za medije nisu željeli otkriti. Kažu da će se to znati do 5. svibnja, do kada će oko sebe okupiti što širu bazu onih koji bi im se pridružili, a među njima očekuju i još dvojicu protukandidata, Tomislava Karamarka i Domagoja Miloševića, s kojima su razgovarali.

Marko Lukunić/PIXSELL
Jadranka Cigelj, koja se s imenjakinjom Kosor razišla u javnom svađom, podržala je Prgometa i Kujundžića
Znači li to da postoji mogućnost da se nijedan od njih ne kandidira, nego da na tu poziciju poguraju nekog od dvojice navedenih, Kujundžić odgovara niječno i dodaje kako će se ili on ili Prgomet kandidirati za predsjednika stranke.

'Oko 1500 izaslanika od 1700 izaslanika koji će glasovati na Saboru stranke podržava nas. Ovih dvjesto, tristo su kupljeni glasači. To nije neočekivano jer u HDZ-u su sada samo dvije opcije: stara koja je bacila stranku na koljena i koju vodi Jadranka Kosor i druga koju predvodimo Prgomet i ja.

Ovo nije bitka za fotelje, nego za HDZ i Hrvatsku, jer ako ostane isto vodstvo, HDZ će postati mala, minorna stranka, što Kukuriku koalicija priželjkuje, pa zato i potiče i podržava pojedine protukandidate', kazao je Kujundžić.

Njegov partner Prgomet navodi da nisu razgovarali o podjeli dužnosti i pozicijama, ali jesu o pozivanju Miloševića i Karamarka na pregovore. Napominju da se s njima razgovaralo o načelu 'jedan član, jedan glas' koji bi na snagu stupio nakon lokalnih izbora u svibnju iduće godine.

Ne skrivaju da su podršku dobili od Andrije Hebranga, a zašto im Darko Milinović ne bi odgovarao kao partner, odgovaraju: 'Iz istog razloga iz kojeg ne želimo Jadranku Kosor.'

'On je njen zamjenik, drugim riječima, suodgovoran je za sve što se u stranci događa', zaključio je Kujundžić.

170512,188149,186430,186929
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još