SVI NA IZLET

Sunčan i topao proljetni vikend do +23

16.03.2012 u 13:43

Bionic
Reading

Sunčano vrijeme kakvo je prevladavalo u cijeloj zemlji u petak, nastavit će se i narednih dana pa će vikend s pravim proljetnim temperaturama biti idealan za izlete u prirodu, najavljuju prognostičari

U subotu će u kontinentalnim krajevima biti sunčano i toplo. Puhat će slab do umjeren, u gorju i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne umjeren do pojačan jugozapadni i južni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od 1 do 6° C, a najviša dnevna od 19 do 23 stupnjeva Celzijevih.

Subota će Jadranu donijeti nastavak stabilnog i sunčanog vremena. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje će prema večeri na moru biti pojačano. Jutarnje temperature zraka bit će u blagom porastu, a najviše dnevne kretat će se od 16 do 21° C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano uz malu, u drugom dijelu dana i umjerenu naoblaku. Više oblaka prema kraju dana očekuje se u gorskim predjelima, osobito u Gorskom kotaru gdje je potkraj dana moguća i slaba kiša. Vjetar će biti slab do umjeren, a u gorju povremeno pojačan jugozapadni i južni. Jutarnja temperatura kretat će se od 4 do 9° C, a najviša dnevna od 19 do 23° C.

U nedjelju će u Dalmaciji pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, a na riječkom području moguće je i malo kiše. Puhat će umjereno do jako jugo koje će navečer na moru imati vrlo jake do olujne udare. Jutro će biti toplije, a danju većinom od 15 do 20° C.

Krajem nedjelje i početkom ponedjeljka u zapadnim dijelovima Hrvatske će se naoblačiti, a ponegdje bi moglo pasti i malo kiše, osobito na Kvarneru, u Istri te u sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske. U utorak bi kiša mjestimice mogla padati i u Slavoniji. Najviše dnevne temperature na kopnu će pasti za nekoliko stupnjeva. U Dalmaciji će tek mjestimice biti malo više oblaka, no i dalje će uglavnom prevladavati sunčano i suho vrijeme.

Od srijede će ponovno posvuda biti vedrije, a postupno i sve toplije.