Hrvatska GLUHA VLADA

Protiv Zakona o golfu dvije trećine građana

  • Autor: tportal.hr
  • 20.4.2009 15:33:27
  • 20.4.2009 15:28:47

Udruge GONG, Transparency International Hrvatska (TIH), Zelena akcija i Zelena Istra ustvrdile su da su, prema anketi, gotovo dvije trećine građana protiv Zakona o golfu i taj sport ne smatraju strateški važnim za razvoj Hrvatske

ZAGREB - Čak 84 posto građana izvlaštenje zemljišta za golfske terene smatra neprihvatljivim. Za 70 posto građana neprihvatljiva je mogućnost prodaje državnog i zemljišta lokalne samouprave za golfske terene bez natječaja.

Anketa pokazuje da građani u svakom slučaju imaju averziju prema izvlaštenju. Neprihvatljivim ga smatra 52 posto ispitanika i kad je riječ o gradnji bolnica, autocesta ili škola. Istraživanje je na uzorku od 1000 građana proveo GfK.

Zorislav Antun Petrović iz TIH-a još je jednom zatražio da se ukine Zakon o golfu. Sandra Pernar iz GONG-a podsjetila je da je Zakon donesen u hitnom postupku, uz minimalnu raspravu u Saboru i javnosti.

Upitala se zašto Vlada dva mjeseca kasni s donošenjem provedbenih akata iz tog zakona ako je uvjerena da je riječ o zakonu bez kojeg se ne može. Rekla je i da je izvlaštenje zemljišta za golfske terene učinjeno jednostavnijim od uobičajenog postupka izvlaštenja za ceste, bolnice i škole.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još