Hrvatska ANDREA ZLATAR

Kerumov ispad šokirao ministricu kulture

  • Autor: M.B./M.O.
  • 29.2.2012 17:01:30
  • 29.2.2012 14:40:00

Nekulturni i neprimjereni ispad 'splitskog Hektora', Željka Keruma, koji je, nakon što se pohvalio kako 'j... k'o Hektor – svake godine po jedno dite', ispsovao novinara koji ga se usudio pitati za komentar takvog istupa, prokomentirala je i ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić

'Za mene je apsolutno neprimjereno komunicirati s novinarima na način javnog prozivanja, na način optuživanja, a kamoli na način prijetnji, što smo do sada često viđali, posebno na razini lokalnih dužnosnika', poručila je, uoči sjednice Vlade, ministrica Andrea Zlatar-Violić.

Pohvalivši se da će i po četvrti put postati otac i usporedivši se, ali u svom stilu, sa slavnim Hektorom iz Homerove 'Ilijade', Željko Kerum je zapravo 'izvrnuo' jedan grčki mit.

Hektor je, zapravo, bio ratnik koji je mrzio rat, ali je obranu domovine, kao vjeran muž i pošten čovjek, smatrao primarnom dužnošću. Stvarna je usporedba, zapravo, 'vjeran kao Hektor', pa Kerumove ljubavničke sposobnosti s tim nemaju nikakve veze.

Naravno, uslijedilo je i sramotno psovanje novinara Soundseta Filipa Sertića kojemu je Željko Kerum doslovno rekao: 'Jesi čuja, ti šu...ino! Jedi go...na, je... ti mater go...sku, tebi i tvom gazdi!'

Ministrica Zlatar o Kerumovom ispadu
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još