MILANOVIĆ NAKON SNIJEGA NAJAVIO POPLAVE

'Mi nećemo izlaziti na snijeg, slikati se i raditi predstavu'

09.02.2012 u 13:31

Bionic
Reading

U uvodnim riječima na sjednici Vlade, premijer Zoran Milanović prokomentirao je aktualnu situaciju u zemlji vezanu za vremenske neprilike. Kaže da će raditi na rješavanju problema borbe sa snijegom izmjenom sustava, a da se neće, kao neki, 'slikati na snijegu'

'Čestitam i izražavam zahvalnost svima onima koji su u ovim danima iza nas radili svoj posao i borili se sa snijegom, naročito u onim dijelovima Hrvatske u kojima ljudi na to nisu naviknuli i kojima je teže zbog manjka navike i opremljenosti', rekao je Zoran Milanović. 

'Po prirodi čovjeka je da se bori i očekujemo da to u danima pred nama funkcionira još bolje', naglasio je premijer i istaknuo da ga ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić svakodnevno informira o stanju na terenu.

'Mi ćemo raditi više na rješavanju problema, postavljanju sustava i boriti se da stvari funkcioniraju neovisno o tome tko je na vlasti, a potpuno neovisno o tome tko se slika za medije i tko od toga uživa raditi predstavu. Mi predstavu raditi nećemo i to je dobronamjerna poruka svima', upozorio je Milanović.

Kaže da je svjestan da je situacija zaista jako teška i unaprijed upozorava da nakon snijega slijede i poplave: 'I one doista slijede. To će doći i to su nažalost teže situacije. Bit će ih u Hrvatskoj više na sjeveru nego na jugu. Navikli smo se s time boriti, ali one neće biti riješene same od sebe, nego samo ako se za njih dobro pripremimo i suprotstavimo im se.'