Hrvatska KOBNE AB TABLETE

Varaždinka preminula zbog pilula Yasmin?

Na njezinu tijelu nije bilo vidljivih tragova nasilja, posljedica eventualnog strujnog udara ili trovanja ugljičnim monoksidom, izjavio je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, piše Jutarnji list

Od prijatelja obitelji Ivković u Varaždinu doznajemo kako je prema nalazu obdukcije uzrok smrti zatajenje srca, a toksikološki nalazi bit će poznati za dva tjedna.

Uzrok smrti još nije službeno poznat, ali koliko doznajem od policije, preminula djevojka je koristila kontracepcijske pilule Yasmin.

To je policiji potvrdila i njezina cimerica - rekao je Devčić, a u policiji nisu službeno potvrdili da je Dunjina smrt povezana s navedenim kontracepcijskim pilulama.

Njezino tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a da je Dunja koristila Yasmin potvrdila je i njezina sestra. Iako istraga nije dovršena, najprodavaniji kontraceptivi u Hrvatskoj ponovno su pod povećalom.

Prva žrtva Yasmina, podsjećamo, mlada je Australka Tanya Hayes koja je, kako je već pisao Jutarnji, umrla od plućne embolije. U vrijeme medijskih izvještaja s drugog kraja svijeta, također u rujnu ove godine, u Splitu je od toga umrla i 22-godišnja studentica Helena Rukavina.

Potom su se zaredale prijave različitih nuspojava kod korisnica ovog kontraceptiva, a reagiralo je i nadležno ministarstvo.

Nakon provjera utvrđeno je da su Bayerove tablete ispravne te su ginekolozi upozoreni da ne dijele Yasmin (ni bilo koji drugi kontraceptiv) kao bombone; bez kontrole i prethodnih pretraga.

Prema svjedočenju cimerice, Dunja je u utorak navečer otišla u kupaonicu i dugo nije izlazila. Pronašla ju je kako nepomično leži na podu te odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju. Liječnici su konstatirali smrt.

Dunja je rodom bila iz Varaždina, a u Zagreb se doselila da bi studirala medicinu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još