DNEVNI LIMIT 7000 EURA

Ljubi Jurčiću i Vlatku Cvrtili hakirane kreditne kartice

19.01.2012 u 22:36

Bionic
Reading

Političaru i ekonomistu Ljubi Jurčiću, politologu Vlatku Cvrtili i novinarki Novog lista Jagodi Vukušić međunarodna hakerska skupina Anonymous hakirala je kreditne kartice i objavila njihove osobne podatke - prenosi Jutarnji list

Hakeri su navodno provalili u bazu podataka američke tvrtka Stratfor, svojevrsne privatne obavještajne agencije specijalizirane za prikupljanje, sažimanje i analizu podataka o globalnim političkim, sigurnosnim i ekonomskim kretanjima. Među njezinim pretplatnicima su i brojni hrvatski političari, novinari i analitičari.

Oko milijun dolara, koliko je ukradeno s dijela kartica, Anonymousi su uplatili u dobrotvorne svrhe, a potvrde su objavili na internetu - piše Jutarnji list

Od poznatijih Hrvata čije su kartice provaljene, najgore je mogao proći Ljubo Jurčić. On se, naime, bio pretplatio na Stratforov informativni servis za 120 dolara, što je platio upravo karticom.

'Dnevno ograničenje moje kreditne kartice bilo je 7000 eura, pa dok je banka nije poništila, tko zna koliko su mogli potrošiti. Stoga sam zatražio karticu s vrlo malim limitom i ako me opet hakiraju, neće se usrećiti', izjavio je Jurčić za Jutarnji list.