NEMA OTPORA

Marasović ministru zdravlja: Smijeni me 1. srpnja

12.01.2012 u 13:30

Bionic
Reading

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split Dujomir Marasović pomirio se s činjenicom da nakon smjene državne vlasti više neće šefovati splitskom bolnicom; dapače novog ministra zdravlja Rajka Ostojića zamolio je da ga smijeni 1. srpnja ove godine

Marasovićev drugi četverogodišnji mandat istječe u listopadu ove godine i premda je najavljivao da ga želi odraditi do kraja, ipak je promijenio ploču. Želi otići ranije da ne bi stvarao probleme splitskoj bolnici, da bi olakšao posao svom nasljedniku i da bi se posvetio obvezama. A ima ih poprilično: osim što će četiri godine sjediti u Saboru, tu je i mjesto predsjednika splitskog HDZ-a, vrlo važno u doba unutarstranačkih previranja.

'Rekao sam novom ministru da oko mojeg položaja neće imati nikakvih problema, to je mirno pitanje i ne treba stvarati nikakve tenzije. S moje strane neće biti nikakvih disonantnih tonova, tko očekuje navalu adrenalina, u velikoj je zabludi', kazao je Marasović za tportal. On, kaže, ne odlučuje o prestanku mandata pa mu je 'glupo bilo što dalje govoriti', no priželjkuje da se to dogodi na polovici godine iz čisto praktičnih razloga.

'Želim dovršiti obnovu dječje fizikalne terapije i riješiti neke administrativne probleme da bi novi ravnatelj imao čistu situaciju i dovoljno vremena za uhodavanje. To je u interesu bolnice. Tko bi me trebao naslijediti? Nemam pojma, koga god ministar odredi, za mene će biti najbolji!', dodaje Marasović. Ni u kojem slučaju nema namjeru kandidirati se za novi mandat.

Sadašnjeg ravnatelja splitske bolnice posebno brine Zakon o fiskalnoj odgovornosti i postavljeni rokovi plaćanja od 30 i 45 dana, što smatra nemogućim u ovim uvjetima. 'Od nas kao ravnatelja traži se da sklapamo ugovore i garantiramo plaćanje u roku od mjesec ili mjesec i pol, a svima je jasno da se to ne može učiniti prije deset ili jedanaest mjeseci. To su ozbiljne stvari i zbog njih će sve bolnice u državi imati problema', iskren je dr. Dujomir.

Kao njegovi mogući nasljednici na mjestu ravnatelja KBC-a Split u kuloarima se spominju liječnici bliski SDP-u: šef Odjela za kardiologiju Darko Duplančić, plastični kirurg Zdravko Roje i infektolog Ante Srzić