DOMINIKANCI ZUROFFU I MEDIJIMA

'Otac Lasić nije služio misu zadušnicu za Pavelića'

05.01.2012 u 22:46

Bionic
Reading

Hrvatska dominikanska provincija (HDP) u četvrtak je priopćila da otac Vjekoslav Lasić nije 28. prosinca slavio misu zadušnicu za Antu Pavelića, ističući čuđenje što mediji mogu prenositi +takve neistinite i neprovjerene informacije'

'Proteklih su dana sredstva javnog priopćavanja prenijela neistinite informacije vezane uz služenje mise zadušnice za Antu Pavelića 28. prosinca 2011. Tvrdimo da je to neistinito blaćenje oca Lasića koji tada nije bio u Hrvatskoj, budući da od 9. prosinca 2011. do sredine siječnja 2012. boravi u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu', stoji u propćenju Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije.

HDP također izražava sumnju da su novinari agencija i redakcija koje su prenijele tu vijest uopće bili na mjestu događaja.
U ponedjeljak je, naime, Centar Simon Wiesenthal osudio održavanje mise u Zagrebu krajem prosinca u spomen na ustaškog vođu Ante Pavelića, ističuči da se radi o 'velikoj uvredi sjećanju na njegove brojne žrtve'. Hrvatski su mediji prenijeli da je misu, između ostalih, služio i otac Vjekoslav Lasić.