IVAN JAKOVČIĆ

'Ova koalicija može biti na vlasti i dva mandata'

27.12.2011 u 22:19

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na večerašnjem je izvještajnom saboru stranke u Puli rekao da se u Hrvatskoj promijenila vlast, pa sad treba promijeniti i Hrvatsku, a kako je procijenio, vrijeme je da Kukuriku koalicija ostane na vlasti osam godina jer ona to može

Dvadeset i treći izvještajni sabor održan je radi analize izbornih rezultata i očitovanja o povjerenju predsjedništvu stranke.

Govoreći o rezultatu Kukuriku koalicije, Jakovčić je naglasio da je IDS u toj koaliciji ostvario svoj cilj, odnosno osvojio tri saborska mjesta te tako ponovno ima zastupnički klub.

'Istra će, napokon, nakon punih 20 godina, sigurno profitirati jer jednostavno ima pravo na svojih pet minuta, i to ne samo zato što smo najviše povjerenja poklonili novoj vlasti, nego i zato što smo najsnažnije pridonijeli gospodarskom razvoju zemlje u zadnjih 20-ak godina', ocijenio je predsjednik IDS-a.

Dodao je da je krajnji trenutak da vlada prepozna Istru kao glavnog pokretača razvoja Hrvatske. Stoga, drži on, Istra ne očekuje puno od vlade, već, kako je rekao, 'očekuje sve jer je vrijeme da dobije sve, s obzirom na to da je Istarska županija do sada previše davala, a mrvice dobivala'.

'Građani s razlogom očekuju poštenu, ozbiljnu i odgovornu vlast, kakvu uglavnom nismo imali proteklih godina. Vrijeme je za osam godina naše koalicije jer sam uvjeren da ova koalicija može dva mandata zaredom biti na vlasti', kazao je Jakovčić, dodavši kako vjeruje u stabilnost nove vlade od koje očekuje novu reformsku politiku premda je, kako je rekao 'europsko i svjetsko okružje u dubokoj krizi'.