OBRAČUN NA PRISAVLJU

Kovačević: Ušao sam u studio i tražio da Šprajc ne objavi prilog

20.12.2011 u 14:15

Bionic
Reading

Iako na telefonske pozive nije odgovarao, glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević oglasio se pisanim putem na prozivke da je upao u nedjeljni 'Dnevnik' i pokušao spriječiti urednika Zorana Šprajca da odgovori Programskom vijeću HRT-a na prozivke zbog priloga emitiranog na obljetnicu pada Vukovara

Kovačević je priznao da je ušao u studio 'Dnevnika' za vrijeme njegova emitiranja te da je pokušao spriječiti Šprajca da odgovori Vijeću, ali i dodaje kako je to došao napraviti jer ga nije uspio dobiti telefonom. Uz to, Kovačević je očito odlučio dodatno 'potopiti' Šprajca i njegov rad jer navodi i kako je iz 'Dnevnika' izbacio prilog s You tubea pod nazivom 'HDZ i SDP dogovaraju primopredaju vlasti'.

'Znao sam da kolega Šprajc namjerava objaviti što je objavio, jer sam još tijekom popodneva vidio radnu verziju teksta u sustavu I-news. Pričekao sam gotov tekst i mailom upozorio kolegu Šprajca i Miočića da ne odobravam da se kolega Šprajc Programskom vijeću obraća putem etera, već da dođe na sjednicu Vijeća i ondje se obrati vijećnicima.

Tada sam također iz 'Dnevnika' izbacio prilog koji su kolege namjeravale objaviti, a koji svi možete vidjeti na You tubeu pod nazivom 'HDZ i SDP dogovaraju primopredaju vlasti'.

Nazvao sam i back urednika 'Dnevnika' i upozorio ga da ne dopuštam obraćanje Vijeću putem etera. Kolega me uputio na Zorana Šprajca. Budući da ga nisam uspio dobiti telefonom, došao sam i osobno.

Ušao sam u studio i kolegu Šprajca ponovno pozvao da se Programskom vijeću obrati na sjednici, a ne putem etera, na što se on oglušio', stoji u priopćenju Brune Kovačevića

Prozvani Šprajc o svemu još uvijek šuti, a prilog koji je Kovačević izbacio možete vidjeti u videu.