prije devet godina

Nakon sastanka s Mamićem Turudić otišao na RTL: ‘Viđam li braću Mamić? Ne, ne i ne!‘

15.02.2024 u 20:35

Bionic
Reading

Ivan Turudić je više puta zanijekao Zdravka Mamića u RTL Direktu kod Zorana Šprajca 2015. godine. Govorio je tada da se ne viđaju, a Turudić je danas za RTL potvrdio da se ipak sastao s Mamićem

Iste večeri nakon sastanka sa Zdravkom Mamićem, Ivan Turudić je gostovao kod Zorana Šprajca u emisiji RTL Direkt i tada zanijekao da se nisu susreli.

Da zbog susreta s Mamićem, Ivan Turudić ne može biti glavni državni odvjetnik, prvi je prije dva tjedna upozorio Zoran Milanović, predsjednik Republike, na temelju izvješća SOA-e. On je tada rekao da su u pitanju ''dva datuma, 20 i neki, dan za danom''.

RTL-ovi novinari od Ureda predsjednika Zorana Milanovića, zatražili da im se točno navede koji su datumi u pitanju i dobili su odgovor da se radi o 23. i 24. kolovoza 2015. te da se drugi sastanak odvio oko 20.30 sati. Te podatke su usporedili s vremenom snimanja njihove emisije od te večeri te uočili da je Turudić, takoreći sa sastanka s Mamićem, odjurio na gostovanje kod Šprajca te tamo hladnokrvno odgovorio kako se s Mamićem više ne susreće.

''Da li kontaktirate s braćom Mamić? Jeste li se vidjeli s njima od istražnoga procesa?", pitao je Šprajc. "Ne, ne, ne, ne. Nisam. Sad je sasvim jedna druga situacija nego što je bila prije mjesec-dva. Ne osjećam nikakvu potrebu da se vidim niti čujem s njima. A što ako bih se i vidio i čuo, u čemu je problem ? Pa ja im ne sudim ", rekao je Šprajcu Turudić, koji je tada bio predsjednik zagrebačkoga Županijskoga suda na kojemu se vodio prvi postupak protiv Zdravka Mamića, onaj zbog izvlačenja novca iz Dinama pomoću aneksa ugovora o profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Turudić je pak danas za RTL rekao kako je Mamić je dva dana zaredom došao pred njegov stan. Kako kaže, šest mjeseci prije toga, od veljače do kolovoza 2015., nije bilo susreta. Susret, tvrdi Turudić, nije bio dug, a dalje nije htio komentirati. 

Susret, tvrdi Turudić, nije bio dug, a dalje od toga nije htio komentirati.