'LJUBAV' NIJE DUGO TRAJALA

Neboder od 21 kata posvađao Bandića i SDP

19.12.2011 u 16:41

Bionic
Reading

Ljubav iz drugog pokušaja između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i SDP-ove većine u Skupštini trajala je ravno dva sata. Naime, nakon što je proračun za 2012. usvojen u idiličnoj atmosferi kojoj su prethodili kompromisi obiju strana, 'ljubav' u starogradskoj vijećnici pukla je na odgodi prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja Savska - Vukovarska

Gradonačelnika je to toliko razljutilo da je ponovno zaprijetio izborima i prozvao vijećnike za traženje dlake u jajetu i stvaranju antipoduzetničke klime.

'Ovo je neizdrživo. Na ovaj način ne možemo voditi grad. Što vam koristi proračun kad ga ne možemo napuniti? Natjerali ste me i da sumnjam u svoje suradnike. Znate vi što znači mjesec dana u tržišnoj utakmici? Znate li koliko ste skinuli dosada točaka s dnevnog reda? Napravit ću analizu za iduću sjednicu', poručio je ljutito gradonačelnik.

Podsjetimo, isti plan je odgođen je i na prošloj sjednici, a zastupnici su htjeli da se odgodi i na ovoj sjednici, i to kako bi se smanjila izgrađenost objekta koji bi tamo trebao niknuti. Podsjetimo, na križanju Savske i Vukovarske slovačka tvrtka HB Reavis gradila bi poslovni toranj od 21 kata, a riječ je o investiciji vrijednoj oko 60 milijuna eura.

'Na zadnjoj skupštini smo se dogovorili da skinemo tu točku s dnevnog reda te ju stavimo na današnju sjednicu. Osjećam se izmanipuliranim i prevarenim, samo ne znam da li od svojih suradnika ili od gradskih zastupnika. Ne možemo ovako, usvojili smo proračun, no odbijanjem invesiticja nećemo ga imati čime napuniti', bijesno je komentirao Bandić.

Iako su članovi Odbora za prostorno uređenje pokušali pojasniti kako nisu protiv gradnje, već kako žele da se smanji tlocrtna izgrađenost te da se objekt interpolacijski uskladi s Urlichovim paviljonom, koji se nalazi preko puta, i da se pridobije mišljenje Vijeća gradske četvrti Trešnjevka – Sjever, to nije zadovoljilo gradonačelnika, pa je priprijetio novim izborima u gradu.

Skidanje točke s dnevnog reda nije podržao HDZ, jer na taj način, kako rekoše, investicije trpe. 'Inat nas, što smo vidjeli i na primjeru vrtića, nije doveo nikuda. Apeliram na sve, ne možemo politički interes stavljati ispred građana', poručila je Margareta Mađarić u ime kluba HDZ-a. Poziv na bolju suradnju između gradonačelnika i Skupštine uputio je i predsjednik Boris Šprem, ali unatoč apelima ova točka je odgođena.