Hrvatska MINISTARSTVO MORA POTVRDILO

MORH ipak bez dozvole gradi NATO odmaralište

  • Autor: tportal.hr
  • 3.4.2009 9:22:03
  • 3.4.2009 8:17:40

Napisi da MORH u lošinjskoj uvali Kovčanje bespravno gradi pokazali su se istinitima. Naime, za gradnju i preuređenje bivših objekata JNA u odmaralište za NATO snage Ministarstvo obrane nema građevinsku dozvolu

To je prije dvije godine utvrdio lošinjski lučki kapetan te je o svom nalazu izvijestio građevinsku inspekciju i ministarstvo graditeljstva. Tu je informaciju za Jutarnji list potvrdila Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U svojoj izjavi kaže da je Lučka kapetanija u Lošinju na temelju anonimne prijave na licu mjesta utvrdila da se postojeći lukobran u vojnoj luci nasipava velikom količinom sitnog kamenja.

'Provjerom je utvrđeno da za te radove MORH nema građevinske dozvole te je konstatirano da je u pitanju bespravna gradnja. Prijava je proslijeđena građevinskoj inspekciji u Rijeci te inspekciji ministarstva graditeljstva. Na tu prijavu nismo dobili odgovor', kaže Halužan.

Za to vrijeme, intenzivni građevinski radovi u uvali Kovčanje i dalje traju. U MORH-u objašnjavaju da je riječ samo o sanaciji, za što nije potrebna dozvola.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još