Hrvatska PRIVREMENO RJEŠENJE

Vojska će postaviti pontonski most preko rijeke Krapine

Na zahtjev Krapinsko-zagorske županije, ministar obrane Davor Božinović je u konzultaciji s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor odobrio postavljanje privremenog pontonskog mosta Oružanih snaga RH u blizini postojećeg mosta Mokrice s ciljem uspostave lakše privremene prometne komunikacije istočnog i zapadnog dijela te županije, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH)

U priopćenju se navodi kako će Oružane snage u suradnji s predstavnicima lokalnih vlasti započeti radove naredni tjedan, te će se postavljanjem pontonskog mosta olakšati prometna komunikacija u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je u tijeku sanacija mosta Mokrice.

Taj most preko rijeke Krapine, koji se nalazi na državnoj cesti D1 bit će, prema obavijesti Hrvatskih cesta - Ispostava Zagreb, zatvoren za promet do 2. ožujka 2012. godine zbog izvođenja radova na sanaciji istog, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić jučer je nakon sastanka s čelnicima Hrvatskih cesta izjavio kako je, prema njegovom mišljenju, gradnja pontonskog mosta bitna jer je završetak sanacije mosta Mokrice planiran tek za travanj iduće godine. Dotad bi stanovnici okolnih naselja morali koristiti zaobilazne puteve jer je zbog sanacije zatvorena državna cesta Gubaševo - čvor Zaprešić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još