JOŠ NIJE REKLA GDJE JE BILA

Nestala Gabrijela vratila se kući nakon 45 dana

26.10.2011 u 09:07

Bionic
Reading

Gabrijela Moharić (17), srednjoškolka koja je 10. rujna pobjegla iz obiteljskog doma u zagrebačkim Šestinama, u ponedjeljak kasno navečer vratila se roditeljima

Iz Zaprešića je nazvala majku Ines Moharić i zatražila da dođe po nju. Gabrijela se pred roditeljima pojavila neozlijeđena. Prespavala je u roditeljskoj kući, gdje ostaje do daljnjega. Gdje je 17-godišnjakinja provela 45 dana i kako je živjela, ne znaju ni njezini roditelji. Jedino objašnjenje koje je svojoj okolini ponudila bilo je da se htjela osamostaliti.

'Gdje je bila, s kime, što je radila, o tome malo znamo, tek nam slijede razgovori s njom. Sve je još toliko svježe. Ne bih htio nikoga prozivati preko medija jer još ni u što nismo sigurni. Također, ovim putem zahvaljujem svima koji su pomogli našoj obitelji', rekao je Branko Moharić, Gabrijelin otac.

Živa je, zdrava, dobro je i vratila se, to je najvažnije, kaže otac.

'Sve crne slutnje prestale su kada se javila. Ovo je naš početak sretnog završetka. Presretni smo jer je napokon s nama. A sada je i dio posla na nadležnim službama', komentirao je roditelj ove učenice trećeg razreda srednje škole.

Sada je, uz razgovor koji je jučer obavila s policajcima iz Odsjeka maloljetničke delinkvencije u suradnji s postajom Centar, kako smo neslužbeno doznali, čeka i promatranje u psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Kukuljevićevoj te razgovor u Centru za socijalnu skrb.

Gabrijela je, prema pretpostavkama svojih najbližih, pala pod utjecaj svoga 17-godišnjeg momka. On je (podaci poznati redakciji - nap. a.) u policiji evidentiran za dvije krađe i jednu tešku krađu. U susjedstvu je poznat i kao lokalni mangup sklon nevoljama.