LOKALNO MOGUĆE KOALICIJE

HSS-ovi kandidati za izbore bit će poznati sljedeći tjedan

14.10.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Hrvatska seljačka stranka (HSS) danas je na sjednici Izbornog stožera u Zagrebu donijela odluku da će izborni stožeri HSS-a u svim izbornim jedinicama do kraja slijedećeg tjedna predložiti kandidate za liste

Na pitanje novinara o potencijalnim koalicijama potpredsjednica HSS-a Marijana Petir podsjetila je kako je HSS donio odluku o samostalnom izlasku na parlamentarne izbore, uvažavajući specifičnosti u pojedinim izbornim jedinicama.

"Stoga ne treba čuditi suradnja HSS-a i Zelene stranke, s kojom je HSS već sklopio koalicijske sporazume u VII. i VIII. izbornoj jedinici jer je upravo HSS kroz svoje sudjelovanje u vlasti pokazao, čuvajući od prodaje vode, šume, HEP i poljoprivredno zemljište, da brine o nacionalnim resursima i da je jedina prava zelena stranka u Hrvatskoj", rekla je Petir

Petir je u izjavi za Hinu naglasila kako postoji mogućnost suradnje i sa strankama i s udrugama koje su prepoznale kršćanski identitet HSS-a.

Podsjetila je kako se upravo HSS suprotstavio zakonima koji su imali za cilj, kako je rekla "rastočiti osnovno tkivo hrvatskog naroda, a to je obitelj".

Posebno je istaknula zalaganje HSS-a da se zaštiti više od 200 tisuća žena koje zbog rada nedjeljom ne mogu biti sa svojim obiteljima. Petir je rekla da se HSS zalaže za slobodnu nedjelju za sve zaposlene u trgovini, jer nedjelja je, kako je istaknula, dan za obitelj.